BSOD, Stop Code: Video Memory_Management Internal

Message boards : Number crunching : BSOD, Stop Code: Video Memory_Management Internal
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 104 - Posted: 11 Dec 2018, 17:13:06 UTC

Got this error 3 times this morning with less than 5 minutes in between.

Since anybody I call for tech support is going to tell me to stop running anything they don't understand, I first went to BOINC and I suspended everything. No problem for 15 or 20 minutes while using the laptop as I had before.

After a little trial and error what I found was that the problem goes away if I suspend nanoHUB. If I resume nanoHUB the BSOD returns within 5 minutes, sometimes within a minute.

I currently have (when I let it go) 8 nanoHUB tasks running and they all appear to have started around the same time, before the first BSOD.

I'm running Win 10, BOINC 7.14.2 (x64), and VB 5.2.8. LHC is using this VB version successfully but I'll try going to a later version if the experts here think that could be the problem. (I really don't understand VB so I don't like to mess with it unless there seems to be a good reason. LHC is using this version successfully and some of the their apps are very ... quirky.)

I'm also going to check my video drivers for the latest versions but haven't done that yet.

Obviously I'm not a real tech wizard so any suggestions would be greatly appreciated.

- Dick
ID: 104 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 105 - Posted: 11 Dec 2018, 17:32:25 UTC - in response to Message 104.  

Update: Upgraded Intel video driver but the problem remains.
ID: 105 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jim1348

Send message
Joined: 11 Jan 17
Posts: 64
Credit: 194,081
RAC: 209
Message 106 - Posted: 11 Dec 2018, 19:26:01 UTC - in response to Message 104.  

It could be an anti-virus problem. Be sure to exclude the BOINC Data folder from the AV.
Sometimes you even need to stop the AV entirely. (I use dedicated machines, and avoid AV's like the plague.)
ID: 106 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile DoctorNow
Avatar

Send message
Joined: 10 Jan 17
Posts: 4
Credit: 11,189
RAC: 0
Message 108 - Posted: 11 Dec 2018, 19:53:45 UTC - in response to Message 104.  

Could be that either your BIOS is set to not use Virtual Memory or your motherboard is not capable of doing that at all, but I'm not sure about it myself.
Did not heard from such a behaviour with a VBox-project before.
Just go check it and report. ;-)
Life is Science, and Science rules. To the universe and beyond
Proud member of BOINC@Heidelberg
My BOINC-Stats
ID: 108 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Henk Haneveld

Send message
Joined: 20 Nov 18
Posts: 22
Credit: 9,565
RAC: 91
Message 111 - Posted: 12 Dec 2018, 8:19:08 UTC
Last modified: 12 Dec 2018, 8:20:30 UTC

It is more likely a memory problem. nanohub needs a lot of it.

When nanohub started 4 results on my 8GB machine it froze.
After creating a app_config.xml file to limit nanohub to run just 1 result things went ok, but 2 results was already to much.
ID: 111 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Tom_unoduetre

Send message
Joined: 26 Nov 18
Posts: 4
Credit: 163
RAC: 0
Message 115 - Posted: 12 Dec 2018, 13:23:44 UTC

Hi Henk,

would you mind sharing your app_config file? I have tries to build one myself but it seems I got the app names wrong.

My host completely crashed /froze this morning with a black screen, after I investigated the issue I saw that BOINC hat started Naohub WUs
so I guess that was the issue. With running only 1 WU at atime might solve this issue for now.
ID: 115 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Henk Haneveld

Send message
Joined: 20 Nov 18
Posts: 22
Credit: 9,565
RAC: 91
Message 117 - Posted: 12 Dec 2018, 13:47:12 UTC - in response to Message 115.  

Hi Henk,

would you mind sharing your app_config file? I have tries to build one myself but it seems I got the app names wrong.

My host completely crashed /froze this morning with a black screen, after I investigated the issue I saw that BOINC hat started Naohub WUs
so I guess that was the issue. With running only 1 WU at atime might solve this issue for now.


Here it is:

<app_config>
<app>
<name>boinc2docker</name>
<max_concurrent>1</max_concurrent>
</app>
</app_config>

Make sure to save it as a xml file and place it in the project directory.
If you want to run more than 1 result just insert a higher number.
ID: 117 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Tom_unoduetre

Send message
Joined: 26 Nov 18
Posts: 4
Credit: 163
RAC: 0
Message 120 - Posted: 12 Dec 2018, 15:58:50 UTC - in response to Message 117.  

Thanks Henk
ID: 120 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 121 - Posted: 12 Dec 2018, 17:11:16 UTC - in response to Message 120.  

Thanks for all the responses.

Jim1348: I don't have a standalone machine for BOINC unfortunately. (I've mentioned it to Santa but the feedback wasn't promising.) The machine I'm using for nanoHUB is the laptop I'm using at the moment and I do use it for lots of other stuff.

DoctorNow: I have 2 decent machines but this is the only one that I've been able to configure for virtual (so far). On this laptop I can run the virtual LHC apps pretty well (except for ATLAS but that seems to be more about interruptions than the virtual environment). I don't think the issue is vbox per se. I'll fiddle with that further if nothing else works.

Henk Haneveld: Memory seems like a decent bet. I'm going to give your config file a try. Thank you.

Tom_unoduotre: That symptom is not identical to mine but close. Before I go BSOD it often freezes for a few seconds and occasionally goes black before going blue. (Black and blue seems appropriate!) I've even seen its go black, come back to life for 10 or 15 seconds, and then go blue. I'm going to try that config file and will report back. I'll be interested to hear how it works for you too.

BTW, what's the official status of this project? Is it Alpha?

Thanks again,

- Dick
ID: 121 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 122 - Posted: 12 Dec 2018, 17:15:36 UTC - in response to Message 106.  

It could be an anti-virus problem. Be sure to exclude the BOINC Data folder from the AV.
Sometimes you even need to stop the AV entirely. (I use dedicated machines, and avoid AV's like the plague.)


Jim, just noticed I didn't respond fully to this. After I try the config file, if the problem still persists I'll exclude BOINC data. I'm running McAfee. Haven't ever had that problem before but one never knows.

- Dick
ID: 122 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Nonexistent_Admin
Volunteer moderator
Project administrator

Send message
Joined: 27 Sep 18
Posts: 58
Credit: 0
RAC: 0
Message 123 - Posted: 12 Dec 2018, 17:34:05 UTC - in response to Message 121.  

This project is still in alpha.
ID: 123 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 124 - Posted: 12 Dec 2018, 17:59:48 UTC - in response to Message 123.  

This project is still in alpha.


Thought so. Tks for your work. Looking forward to crunching on this one for a long time.
ID: 124 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
dduggan47

Send message
Joined: 12 Aug 17
Posts: 7
Credit: 8,246
RAC: 0
Message 125 - Posted: 12 Dec 2018, 21:37:40 UTC - in response to Message 111.  

It is more likely a memory problem. nanohub needs a lot of it.

When nanohub started 4 results on my 8GB machine it froze.
After creating a app_config.xml file to limit nanohub to run just 1 result things went ok, but 2 results was already to much.


This seems to have done the trick for me. I set it to 6 and it ran a bit longer but eventually bit the dust. I then set it to 4 and it's been running fine for 2 or 3 hours.

Thank you VERY much, Henk!

- Dick
ID: 125 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : BSOD, Stop Code: Video Memory_Management Internal


©2020 COPYRIGHT 2017-2018 NCN